Norrköping Tillsammans
gem-lauris-rk-384958-unsplash.jpg

Trygg Skolgång 2.1

Plain White.png

TRYGG SKOLGÅNG

 

OM TRYGG SKOLGÅNG

En trygg skolgång utan bråk och mobbing är en förutsättning för att eleverna ska kunna tycka om skolan och kunna tillgodogöra sig dess undervisning. Verksamheten Trygg Skolgång tillkom efter önskemål från Söderportsskolan där det pågår radikala ombyggnationer som påverkar utrymmet på skolgården vilket leder till en ökad risk för konflikter och bråk mellan eleverna. En lugn miljö på rasterna, där barn från olika kulturer umgås som vänner, är vad alla vill uppnå.

Norrköping Tillsammans bidrar till att så blir fallet genom att, under de tre åren ombyggnaden av Söderportsskolan pågår, erbjuda skolan rastvakter som utbildas i konfliktlösning av skolans kuratorer. Rastvakterna är noga utvalda ungdomar med förankring i området, ofta med kunskaper i barnens hemspråk.
Genom Trygg Skolgång vill vi integrera mera, skapa bättre förutsättningar att nå ut till fler barn, minska vägen till ohälsa, skapa positiv sammanhållning bland ungdomar och utveckla bra ledare som verkar som förebilder i området.
Finner Söderportsskolan att projektet minskar mobbing och bidrar till harmoni och lugn på skolgården kommer Trygg Skolgång att fortsätta även efter det att ombyggnationen är klar.
Det kan dessutom komma att utvecklas till de stora skolorna i Navestad, Klockaretorpet och Marielund förutsatt goda resultat och efter önskemål från skolorna.

 

ANSVARIG LEDARE
David Yakoub | Kontakt

tider
Mån-fre | 10:45 - 14:00

plats
Söderportsskolan


InformationsblaD

SAGT om TRYGG SKOLGÅNG

tempus egestas sed sed risus pretium quam vulputate dignissim suspendisse in est ante pretium.
— Noah, Deltagare
Augue interdum velit euismod in pellentesque massa placerat duis ultricies lacus sed turpis.
— Hanna, Norrköpings Kommun
Lacinia at quis risus sed vulputate odio ut enim blandit volutpat maecenas volutpat euismod.
— Daniel, Stadium

Samarbetspartners