Norrköping Tillsammans
dan-gold-378201-unsplash.jpg

Ishtar Bollen

ISHTAR BOLLEN

 

OM ISHTAR BOLLEN

Idén om Ishtar Bollen föddes genom projektet Bollskolan, som Assyriska IF startade 2016, där en hel del tjejer sporadiskt deltog i Bollskolans aktiviteter men aldrig blev långvariga. Vi såg ett behov att göra något för enbart flickor för att skapa långvarighet och hållbarhet.

Därmed tillkom projektet Ishtar Bollen som är en direkt satsning mot enbart flickor och innebär att flickorna ska ha roligt och spela fotboll utifrån sina egna förutsättningar. De ska känna trygghet, uppleva kamratskap och ha möjlighet att utvecklas.

Projektnamnet Ishtar kommer från gammal Assyrisk mytologi där Ishtar var kärleksgudinna, krigsgudinna, magigudinna och himlens drottning. Med andra ord en mycket mångsidig och stark kvinna - precis som alla flickor som är med oss ska känna sig; starka, mångsidiga och med en tro på sig själva!

Målet med Ishtar Bollen var att få igång en verksamhet riktat mot flickor med ökande nöjda deltagare varje vecka, integrering av nyanlända flickor i samhället samt flickor som idag inte är aktiva i föreningslivet.

Resultatet av Ishtar Bollen visade sig bli ett nystartat flicklag i Assyriska IF men målet tar inte slut där. Projektet fortsätter och förhoppningen är att starta igång fler flicklag i olika åldrar.

ANSVARIG LEDARE
Hanna WahlstedtKontakt

tider
Mån & ons | 17:30 - 19:00

plats
Sydvallen


 

BILDER

 

SAGT om ISHTAR BOLLEN

Det är roligt att bara få vara tjejer när vi spelar.
ledarna kan vara lite tuffa ibland, men de är snälla också. Utan dom hade jag aldrig vågat gå ut på planen. Här är det liksom inte bara fotbollen som är det viktiga. Jag har fått många nya vänner, och vi spelar tillsammans. Det känns häftigt.
— Nora, Deltagare
Vi gillar olika. Hos oss välkomnar vi alla, oavsett förutsättningar. Det är tillsammans som vi gör skillnad!
— Hanna, ledare
Det är en aktivitet som inte kostar något och som ger så mycket glädje till våra barn.
Jag är väldigt tacksam för verksamheten och för att våra barn får den här möjligheten!
— Anna, förälder
 

Samarbetspartners